Skip to main content
 
 
 
 
1
1

Camping

Camping

Camping Aufenfeld is ook een echte wintersportcamping. In de sanitairgebouwen zijn ruimten aanwezig waar je je skikleding en schoenen in de nacht kan laten drogen en verwarmen.

Er is een shop met skiverhuur, hier kan je ook het onderhoud aan je eigen ski’s laten uitvoeren.

Bij de receptie van de camping kan je met korting je skipas aanschaffen. De gratis skibus vertrekt vanaf de camping.

Zillertal

Zillertal-winter

Het Zillertal is een populair skigebied en behoort tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Voor elke skicategorie is er een piste. Er zijn verbindingen gemaakt met diverse andere skigebieden waardoor elke dag nieuwe afdalingen gemaakt kunnen worden. Het is bijna niet voor elkaar te krijgen om binnen 1 week alle pistes een keer te kunnen nemen.

Route

Ook in de winter is de camping goed bereikbaar. Omdat het onderin het dal ligt zijn er geen sneeuwkettingen nodig om de camping en het chalet te bereiken.

Klik hier om de route vanaf uw woonplaats te bekijken.

Skipistes

Skipistes

Om te beginnen en voor de beginners is er de piste op de camping zelf. Vaak ligt er voldoende sneeuw op de camping zodat hier de eerste afdalingen gemaakt kunnen worden. Dankzij de belichting kan er ook ’s avonds geskied kan worden.

In het Zillertal liggen 662 km aan geprepareerde pistes met 171 liften. Van blauw tot rood en met 1 skipas te bereiken. Voor de experts is er in het gebied bij Mayrhofen de Harakiri, een zwarte afdaling met een helling van 70%.

Veel skigebieden zijn aan elkaar verbonden waardoor je hele dagen kunt skien zonder 2x dezelfde afdalingen te hoeven maken.

De dichtstbijglegen gebieden zijn Kaltenbach en de Zeller Arena, elk binnen vijf minuten met de auto te bereiken. Vanaf beide gebieden kan je afdalen tot in het dal via de (soms kunstmatig) besneeuwde hellingen.

Gletscher

Gletscher

Achterin het Zillertal ligt de Tuxer gletscher, hier wordt het gehele jaar door geskiet. Het is een belangrijk trainingsgebied voor diverse nationale skiteams. Als je echt brede pistes wilt, moet je hier zeker een keer heen. Vanaf het chalet is het dorpje Hintertux aan de voet van de gletscher binnen een uur te bereiken.