Skip to main content
 

Zillertal

 

Zomer

 

Winter

 

Actief

1
1

Zillertal

Zillertal

Het Zillertal ligt ongeveer 40 kilometer ten oosten van Innsbruck. Het dal reikt vanaf Strass im Zillertal tot aan Mayrhofen, waar het zich opsplitst in vier andere dalen: het Tuxertal, het Zemmtal, het Stilluptal en de Zillergrund. Het Zillertal heeft twee zijdalen: het onbewoonde dal Märzengrund en het dal Finsinggrund met het dorpje Hochfügen. Bij Zell am Ziller sluit het Gerlostal aan in de richting Gerlos, Königleiten en de Krimmler Wasserfälle. In het zuiden, hemelsbreed ongeveer 45 km verwijderd van het chalet liggen op de grens met het Italie, de Zillertaler Alpen.

Het Zillertal in Tirol is een vakantiegebied voor jong en oud en vooral gezinnen met kinderen zullen zich hier volop kunnen vermaken en geen moment vervelen. Vooral als je een actieve vakantie wilt is er ontzettend veel te doen. Wandelen, fietsen, paraglyden, klimmen, zwemmen, mountainbiken, raften, canoying, klettern, abseilen en skylinen maken het Zillertal tot het actiefste dal van de wereld.

Zwemmen

Zwembad

De camping biedt uitstekende zwemmogelijkheden. Zo is er een grote zwemvijver, met trampoline. In 2014 is het overdekte Hallenbad geheel gerenoveerd en fors uitgebreid. Zo is er o.a. een glijbaan van 60 meter lengte aan toegevoegd.

In Fügen ligt het grootste buiten- en binnenzwembad van het dal met een dubbele glijbaan.

In Wörgl, net buiten het Zillertal tref je de Wörgler Wasserwelt aan. Dit is een zwembad met diverse glijbanen waaronder een met een looping.

En ben je liefhebber van zwemmen in een groot meer dan is er op 25 km afstand de Achensee, met een heus zandstrand. Op dit meer kan je ook rondvaarten maken.

Fietsen

Fietsen

Camping Aufenfeld is een ideaal vertrekpunt voor fietsers en mountainbikers. Er liggen maar liefst 824 km aan fiets- en mountainbikeroutes in en bij het dal.

In het dal vindt men vlakke, niet al te moeilijke fietspaden langs de rivier de Ziller, terwijl mountainbikers vele routes door geurende bergweides en nog veel hoger, in de bergen aantreffen. Om niet te verdwalen zijn alle routes van wegwijzers voorzien. Omdat je de fiets in de trein of met de kabelbaan kunt meenemen zijn er heel veel mogelijkheden ergens anders te beginnen met de fietstocht om uiteindelijk bij het chalet te eindigen.

Tijdens deze tochten passeer je de mooiste delen van het dal. Op de routes vind je gezellige (berg)restaurants of hutten. Met de fiets of mountainbike is de ontdekkingstocht door het Zillertal een waar genot en een van de betere manieren om van het unieke berglandschap te genieten.

De Zillertaler Höhenstraße is een extra uitdaging voor wielrenners en mountainbikers.

Zillertaler Höhenstraße

uittip-1a

De Zillertaler Höhenstraße is een weg van plm 50 km lang en slingert hoog in de bergen langs het Zillertal. Auto’s, motoren, kleine bussen en fietsers, kunnen via vijf toegangswegen hoog boven in het Zillertal komen. Er zijn toeleidende wegen in Ried, Kaltenbach, Aschau, Zellberg en Hippach. De weg vormt een mooi uitje in de zomer. Vanaf de weg, die hoogtes bereikt tot boven de 2.000 meter, heb je een prachtig uitzicht op de omliggende bergketens. Onderweg zijn divrse onderbrekingen mogelijk, bijvoorbeeld om van het uitzicht te genieten, een kopje koffie te drinken of de lokale gastronomie uit te proberen.

uittip-1b

Outdoorcenter Zillertal

079 zillertal outdoorcenter

In Kaltenbach, vanaf het chalet vijf minuten met de auto, bevinden zich de ‘experts voor buitengewone ervaringen in de natuur’; het Abenteuer-Erlebnispark Zillertal. Hier treft de actieve vakantieganger tal van outdooravonturen aan: klimmen aan hoge touwen, canyoning, raften, bergbeklimmen, skiën en nog meer. Je slingert aan het touw over een waterval, langs de bergwand enz. Het park is geschikt voor jong (kinderen vanaf 3 jaar) en oud.

Arena Skyliner

uittip-3a

Pure adrenaline, plezier en actie dat biedt de Arena Skyliner op de Gerlossteinwand. Middels een gezekerde katrol wordt je aan een kabel bevestigd en zweef je met hoge snelheid (tot 50 km per uur) door de bergen. Op deze manier ervaar je de bergen vanuit het perspectief van een vogel. Dit avontuur is onvergetelijk en niet voor bangerikken. De Skyliner kent vier trajecten met een lengte van maximaal 738 meter. Voor deze belevenis moet je wel minimaal 40 kg wegen en voor kinderen van 8 tot 14 jaar is begeleiding van een volwassene vereist.

Goudmijn en dierenpark

uittip-4a

Beleef in het binnenste van de bergen hoe het leven en de arbeidsomstandigheden waren van de goudzoekers in het Zillertal. Je krijgt hier in enkele uren 350 jaar Zillertaler geschiedenis mee. De rondleiding begint bij de 150 jaar oude Hochzeller Käsealm, waar diverse producten, zoals kaas, spek en brandy worden geproduceerd volgens traditionele recepten. Ook is hier een dierenpark, hier zijn de dieren te bewonderen die in de bergen rondom je heen leven. Hainzenberg (3 km boven Zell am Ziller richting naar Gerlos) ligt ongeveer 10 minuten rijden vanaf het chalet.

uittip-4b

Krimmler Wasserfälle

De watervallen van Krimml zijn met hun hoogte van 380m de grootste van Europa.

Langs de watervallen is een goed begaanbaar pad gecreëerd, waardoor je dit adembenemende natuurspektakel van heel dichtbij kunt bekijken. Ervaar op een warme zomerse dag de verfrissende nevel en de indrukwekkende kracht van het water, omringd door het prachtige landschap van het Nationaal Park Hohe Tauern.

uittip-5b

Spannagelhöhle

080 spannagelhohle

Het dorp Hintertux, achter in het dal, is het startpunt naar de hoogst gelegen grot van Europa. Met de kabelbaan kun je naar een bergrestaurant op 2660m hoogte. Na ongeveer 10 minuten lopen bereik je het Spannagelhaus en daar begin je aan de afdaling in de unieke Spannagelhöhle. Na een uur durende rondleiding ga je natuurlijk verder met de kabelbaan omhoog, naar de gletscher met zijn ‘Gefrorene Wand’. Om daar op 3250m hoogte, ‘op het dak van de Alpen’ even in de ‘eeuwige’ sneeuw te lopen.

081 spannagelhohle

Arena Roller Coaster

uittip-7a

Op enkele minuten van de camping ligt in Zell de Arena Coaster, een rodelbaan van 1450m lang. Diverse bochten, heuveltjes en dalen maken niet alleen de kinderen enthousiast. Deze rodelbaan staat garant voor plezier, actie en snelheid bij iedereen. Bovendien zorgen twee draaitollen van respectievelijk 360 en 540 graden voor extra adrenaline.